21.1.10

Modern Sabahlar’dan Zorunlu Açıklama

Bir süredir programın başlangıç saatiyle ilgili tartışmaları üzülerek izliyoruz. Bilinmesini isteriz ki Modern Sabahlar üzerinde radyo yönetiminin, Odtü'de etkili çevrelerin ve hatta bazı dinleyicilerinin programın zamanında başlamasına dair yoğun bir baskı var. İfade özgürlüğünün savunucuları olarak uzun süre bu baskılara yattığımız yerden direndik. Ancak içinden geçtiğimiz süreçte bu baskılara direnecek gücümüz kalmadı.

Bir süredir programa sekiz dedin mi başlıyoruz… Baskılara daha fazla direnemedik, daha fazla uyuyamadık. (Gerçi ben kızı okula bırakmak için eskisinden de erken kalkan bir kişiyim, hakkımı yemesin kimse.)

Kamuoyuna sevgiyle duyurulur.

16 yorum:

Dicle dedi ki...

Program olsun da, gerisi sorun diil.. Caniniz sag olsun =)

Onur Baykal dedi ki...

Daha erken! Daha erken! Nihahahahaha

felix dedi ki...

eğer baskılar işe yarıyorsa bence de daha erken en güzeli 7'de başlaması.

emel aydın dedi ki...

gönlümden geçen 7 gün 24 saat yayında olmanız ama sonuçta siz de insan evladısınız.10 yıldan fazla olmuş çağdaş yayıncılık anlayışıyla sabahın köründe program yapmışsınız.bünye de bi yere kadar dayanıyo.azıcık da siz uyusanız dünyanın sonu gelmez.(ben ancak 08.30 da açabiliyorum radyoyu.o yüzden daha erken olmasın)

bmkorkut dedi ki...

Zorla güzellik mi oluyor orada? Dinleyici baskısı bu değil, bu olmamalı!

case2501 dedi ki...

"bizi güldürmek için daha erken kalkın" mı deniyor? Hmmm ilginç... ilginç...

OzanS dedi ki...

podcastlerden takip edenler icin yayina kacta basladiginiz umrumuzda bile degil. sabah keyfinize bakin...

felix dedi ki...

yalnız 3 yıldır modern sabahlar dinleyen biriyle 10 yıldır takipçi olanın oyu da bir sayılmayacak di mi. lütfen yani. "modern sabahlar 7'de başlar" yahu koskoca slogana ayıp etmeyelim bari.

damlaya damlaya dedi ki...

ben icimden diyodum, nasil duydunuz anlamadim!

kiv dedi ki...

podcastlerden takip edenler için yayına kaçta başladığınızı umursamıyor olabiliriz evet, ama podcastlerin düzenli upload edilmesini gayet de umursuyoruz. internet, çağdaş yayıncılık anlayışıdır.

Özcan dedi ki...

Daha erken daha erken daha erken yükleyin podcastleri... yoksa bir sorun yok... konu neydi?

Betül dedi ki...

evet podcastleri zamaninda koyun da baska bisey istemiyoruz, isterseniz aksama kadar uyuyun...

Gedankenexperiment dedi ki...

Podcast'çi için başlama saati farketmez, evet. Manzaralar'ın bitmesi iyi olmadı esas. Çağdaş Yayıncılığın en uçuk örnekleri cuma sabahları vuku buluyordu zira.

İstisnalar olabilir tabi...

felix dedi ki...

birbirmizin yorumlarını okuyamadan cevap yazmamız da eğlenceli oluyormuş. daha online modern sabahlar dileğiyle...ama cuma sabahlarını ben de özleyeceğim nerden buluruz bir daha o yüksek kafaları.

Unknown dedi ki...

podcast yüklemeleri geciktiğinde ege ya da oktay ya da fahir'e bişey oldu diye meraklanıyorum. bkz. 3 kasım 2009 sonrası... çok üzüldüm çoook...
gerekirse istanbul'dan yardım edelim zamanında podcast yüklemeleri için icabında... nasıl olacaksa artık?
33'ünden sonra uyku pek bir tatlı olmaya başladı, kendimden biliyorum... sanırım belli bir yaştan sonra gece uykuları gittikçe kısalıyor, tanrı bu üç adama güç, kuvvet ve sağlık versin, o zamanlar geldiğinde az uyurlar, erken kalkar, uzun uzun bizimle olurlar temennisindeyim...

gezicini dedi ki...

yahu yayın olsun da ha 08.30 da başlamış, ha 9.00 da farketmez. siz de uyuyun kardeşim. hem sabah hem akşamları nasıl dayanıyorsunuz bilmiyorum.
Allah kolaylık versin...
gorki