7.2.11

Hüznün Prensi (HP)

Eski bilgisayarım bir insanın 1 saatte yapacağı işi yarım saat kırkbeş dakikada hallediyordu… Çok uzun bir süredir yenilenmesi gerekiyordu. Yok ya idare ediyor işte, cümlesi inandırıcılığını yitireli çok olmuştu.

Sonunda yenisi geldi…

İnsan bir sevinir değil mi? Benim içimi hüzün kapladı… Yenisiyle eskisi masada yan yana dururken ağlamaklı oldum birden. Eminim HP’nin de gözlerinde iki damla yaş birikmiştir… (gerçi o damlaları akıtması için birkaç kere restart gerekecekti, eminim…)

HP’nin o ezgin hali yüzünden yeni bilgisayarımdan soğudum… Burnu büyük, karşısındakini küçümseyen bir yazılımı varmış gibi geldi. “Sen hala xp mi kullanıyorsun?” diyordu sanki. Uzun zamandır paraya kıyıp almadığım kablosuz mouse’u Sony’ye takmam son darbe oldu… Eski mouse’un kablosu boynuma dolandı; nefesim kesildi adeta.

İçindekileri silerken kendimde değildim zaten… Anıları birer birer thrash’e (İngilizce kullanıyorum windows’u) giderken son kez içimi titretti… Resimler, şarkılar birer birer yok oldular… Folderlardan birinde iki bölüm Lost çıktı karşıma, 4.üncü sezondan… Yarıda bırakılmış birkaç şarkı altyapısı; bir iki eksik sahnesi kalmış senaryolar… Hepsi yeni bilgisayara taşındı aslında, ama yok oldular bir yanlarıyla…

Boşalan salça kavanozlarını çöpe atarken(artık saklayamıyorum, Bürge buluyor.), ya da bir kenara ayırdığım kartonları kapının önünde bulunca yaşadığım duygulardan çok daha yoğununu yaşadım HP’yi Sony’nin kutusuna koyarken. (O kutuyu kullanacağıma ikna etmiştim Bürge’yi neyse ki…) Bazı sorunlarım olabilir ama vefalıyım galiba.Ya da eşyayla ilişkimi bir kez daha gözden geçirmem gerek…

Aklınızda olsun: Bir şeyin üstüne çıkartma yapıştırdığınızda ruhunuzdan bir parça da yapışıyor oraya…

6 yorum:

rdmyldrmr dedi ki...

VİNDOS MU?
BİR AYFON KULLANICISI OLARAKTAN MEKİNTOŞA TERFİNİZİ BEKLERDİK...

burge kayacan dedi ki...

Egecim nasil kalbim kirildi! Iki damla yas da benim yanaklarimdan suzuldu okurken.. Artik kavonoz da kutu da biriktirebilirsin, evimiz cop ev oldugunda bir caresini buluruz.

bmkorkut dedi ki...

HP'ye bir şarkı yazıp onu ölümsüzleştirmek senin görevindir oğul.

Muzaffer dedi ki...

Bir Mac almanin zamani geldi sana Ege. Hazir indirimlerim varken..

muge dedi ki...

salça kavanozları konusunda eşinize katılıyorum, ama sakın kimse mısır kavanozlarıma dokunmasın.. atmam, attırmam..

Deniz Özturhan dedi ki...

bi ikea reklamı var. kadın yeni lamba alır, eski masa lambasını boynu bükük sokağa bırakır, üzerine yağmur felan yağar lambanın. yeni lambayla sahibini camdan izler, fonda acıklı bi müzik.

sonra adamın biri girer kadraja. "are you really sad about this lamb?" sorar. "that's because you are crazy! furniture doesnt have feelings, buy a new one."

bu da öyle bi reklamcı anımızdı.