7.5.06

Masif Olur Gemilerin Direği

Bebek odası için evde yeni düzenlemeler yapmak gerekiyordu. Bir iki küçük değişiklikle hallolacağını farkedince hayal kırıklığına uğradık. Aradığımız şey bizi maddi ve manevi bir yıkıma sürükleyecek büyük çaplı bir tadilattı!

Usta Bizi Öldürsene

Tadilat nedir? Bir takım heriflerin eve girip çıkması... "Usta" olduğunu iddia eden bu heriflerin hangi konuda ustalaştığını hep birlikte inceleyelim:

"Usta" zamanında gelmez... Herhangi bir "usta"yla müşerref olduysanız bunu biliyorsunuzdur zaten. Eskiden bu durumu tamamen ustayla insanlık arasındaki mesafeye bağlıyordum. Bir aylık tadilat süresinde yaşadıklarım düşüncelerimi tamamen değiştirdi.

Ustalar bizlerinkinden tamamen farklı; saatlerin, günlerin değişik anlamlar kazandığı bir zaman anlayışına göre yaşıyorlar. "Bir hafta sonra hazır olur..." diyen bir ustanın kastettiği sürenin bizim anladığımız bir haftayla alakası olmuyor. Bizler (İnsanoğlu) dünyanın kendi çevresinde yedi kez dönmesine tekabül eden süreye bir hafta diyoruz. "Usta"nın bir haftası ise bizim bilemediğimiz çok uzak galaksilerdeki yıdızların belli bir konuma yerleşmeleri için gereken süreyle ölçülüyor. Bu sürenin şaşırtıcı bir şekilde ustanın aklına estiği zamanla örtüşmesi de ilginç tabii...

Bir ay sonunda "Usta"nın Çarşamba'sının, bizim (İnsan Evlatları) Pazar'ımıza; "Usta"nın bir hafta sonrasının, bizim (İyi aile çocukları) on beş ? yirmi günümüze denk geldiğini kestrebilecek hale geldim. Saat konusunda tahmin yapmanın en tecrübeli olanlarımız için bile imkansız olduğunu öğrendim.

"Usta"ların zamanı bizden farklı algılamalarının sebebi tiner kokusu, ya da çok küçük kıymık veya molozların iri gözenekli kafataslarından beyne sızmasıyla açıklamak mümkün...

Bilgisayar mühendislerinin kafasının bir noktadan sonra bilgisayar gibi çalışmasından yola çıkarak, keresteyle haşır neşir olan insanların dünyaya odunsu bir coşkuyla yaklaşmasını da kabullenebiliriz belki

Peki ya Recep?i nasıl açıklayacağız, nasıl kabulleneceğiz?

Deneyeceğiz artık...


Yarın


Twisted Sistre ve Enter Recep

5 yorum:

elifbb dedi ki...

aaaa... bu kadar kişiyiz yahu, bir seslensen birimiz çekiç birimiz bir diğer güzide tamir aleti kapar yetişiriz efenim icabında. sinirlerinize yazık ailecek mazallah.

bu vesileyle blogunuz hepimize hayırlı uğurlu olsun da demiş buluniyim :))

Adsız dedi ki...

ege'ciyim blokun hayırlı olsun. süpersin. seni seviyorum.

masif bi beşik de yeterdi, hatta ben bebekken şu kadar odun kullanmamışlar, tavandan sarkan bi sallangaçla olayı çözmüşler.

Hustin dedi ki...

küçük mübaşirdeki ustada süperdi yeni ustaların küçük mübaşire katılımını bekliyoruz mesela ustabaşı çatalı olan muslukçu binbir surat:) kırmızı ışığı çatala tutsun küçük mübaşir ordanda anlar belki :) blog süper kolay gelsinn

Jilfeym dedi ki...

harika ya, blogunu yeni keşfettim Ege, hayırlı olsun:)

Yes Master Jedi dedi ki...

Yarın

Twisted Sistre ve Enter Recep

e yarin oldu yahu.. Valla biz radyo programi dinler gibi programlandik bekliyoruz 4 gozle.