17.5.06

Şu Dağlarda Konsept Olsaydım

Konsept nedir konsept?

Bir şeyin fiyatının benzerlerinden daha yüksek olmasını sağlayan özellik.
Konsept gözle görülmez, varlığı hissedemezsiniz. Üzerlerinde fiyat etiketi olmayan iki şeyin hangisinin konsept olduğunu anlayamazsınız.

Bunun tam olarak bir inanç meselesi olduğunu da söyleyemeyiz. Konsept bir temennidir. "Bu kadar para verdik, satıcı da konsept olduğunu söyledi... Konsepttir herhalde!" diyebilirsiniz ancak.

Maalesef toplumumuzun önemli bir bölümü konsept nedir bilmiyor...

Hayret Bi Konsept

Her boku bilen Gülaydın, konsept nedir bilmiyor. Post-Tadilat Sendromu'nun en civcivli zamanında evi temizlerken yeni aldığımız mobilyalardan bahsediyordum Gülaydın'a... "Şöyle konsept, böyle konsept!" diye anlatırken Mudo görevlileri eşyaları getirdi. Ambalaj açıldığında Gülaydın'ın alaycı bir şekilde bana baktığını farkettim.

"Bizim köyde eşeklerin semerlerini koyarlar böyle dolaplara!" dedi. Kent Yaşamı - Köy Yaşamı gibi bir Birol Güven sahnesi yaşanmaması için "Biz bu tip seviyoruz..." diyerek konuyu kapatmaya çalıştım. Gelgelelim ibne satıcı fiyat etiketini dolabın içinde bırakmış. Gülaydın tozunu alırken etiketi gördü, bir süre şaşkın şaşkın baktı. Gördüğü uzun rakam dizisinin barkod olmadığını farkedince de kahkahalarla gülmeye başladı. (Bu gülüşün bir benzerini daha önce de duymuştum.) "Biz semerleri kendimiz takıyoruz, dolabı DVD ve CD koymak için değerlendireceğiz!" diyerek konuyu kapattım. (Az önce açtığım parantezi tam anlamıyla kapatmadığımı farkettim. Gülaydın daha önce kanepeyi tek başıma kaldıramadığım için gülmüştü bana. Bir eliyle kanepeyi kaldırıp diğeriyle altını siliyordu; bir taraftan da dediğim gibi gülüyordu!)

Böyleyken böyle... Çok yakında evin yeni halini bir dekorasyon dergisinde görürseniz şaşırmayın! Belki de beni gazetede görürsünüz! "Mudo Konsept'teki Meczup" haberinin fotoğrafında elinde benzin bidonu tutan benim!

Evin eski halini de Fahir'e giderek görebilirsiniz...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

fahir'in evinin eski halini tam olarak nerde görebiliriz.

Tolga Darcan dedi ki...

Bu konsept Fahir'e yaramış, yürü be Fahir. Fahir, Öğünç, Alış, Güven.

Podcast'ler olmasa sıçtıydık, İstanbullardan böyle böyle takip edebiliyoruz Küçük Mübaşir'leri, Natinfırt'ları.

Ha demezler mi adama, "Lan erken kalk da aç internet yayını. Adamlar sabahın bir köründe radyoya gidiyor." diye. Karıştırmayın o kadar.

Oktay dedi ki...

hakkatten kardeşim.. insan her sabah o saatte nasıl kalkıp gidip, o kadar enercik program yapar?.. Bi sabah da isyan etmez mi... ne diyim.. brava

bu arada konsept ev'de güle güle oturunuz efem.. nice nice konseptler dileriz..

Adsız dedi ki...

Eski eşyalar Fahir de yani. O möblenin konsepti ne idi acaba?