10.7.09

Ambarda bir numara yok!

Warehouse 13 Salı gecesi Amerika'da sci-fi kanalında yayına başladı... Sessiz sedasız geldi, daha da sessiz gidecek gibi! Çünkü özgün bir sesi yok...

İndiana Jones'ta görmüştük ilk kez Amerika'nın gizemli eşyaları gözlerden uzak olsun diye sakladığı dev depoyu... Warehouse 13 benzer (arak) bir depo üstüne kurmuş hikayesini... İki Ajan bu depoda olması gereken şeylerin peşine düşüyor.

Ajanlardan erkek olan sevimli... Sezgileri var, "Bunda bir iş var!" dediğinde bir iş çıkıyor hakikaten de... Sevimli bir karakter olmuş gibi... Ya da diğer karakterler çok sevimsiz olduğu için ön plana çıkıyor.

Ablamız patlak göz... Kafası epey karışık bir ambar müdürü var. Çok sıkıcı, Hükümet gibi bir kadın var bir de... İkisi de alışık olduğumuz şablonda tahmin ettiğimiz yere oturuyorlar.

Dizide bütün numaralar var ama ruh yok... Esas oğlan ve esas kız bir an evvel yiyişirse özgün bir hikaye çıkabilir ortaya, yoksa çekilecek nane değil bu çiftin tatlı atışmaları... Hele oambar müdürünün sıradanlığını kaldırmak mümjkün değil.

İlk bölümde hoşuma giden tek bir şey var... Kız çok sıkılıyor Başkan'ın yanında çalışırken saçma sapan işlerle uğraşan gizli bir birime alınmaktan. Torpille eski görevine dönme çabalarını izlerken gülümsedim. Onun dışında yüzlerce kez izlediğimiz hikayeyi ezberlediğimiz sahnelerle çekmenin ötesine gidememişler...

İndirmeyin, izlemeyin...

2 yorum:

Yazmak iyidir... dedi ki...

sci-fi channel'ın diğer bir işi "Lost Room"u tavsiye ederim. İzlemediyseniz hala tabi, zira özel ve paralı bir yayın kuruluşu göstermişti.
3 bölümlük mini dizi. Her bölüm bir sinema filmi uzunluğunda. Biz çok sevmiştik, tadında bittiği için de memnun olmuştuk.
Sabah sabah işim yok gücüm yok, rüyamda mı gördüm nedir,yazayım dedim.

Onur Baykal dedi ki...

Trailer pek bir çekici. Bu yazıyı okumasaydım dizinin varlığından haberdar olmayacaktım. ilk bölümü izlemezsem ayıp olur şimdi