27.5.06

Lost : Soru Cevap

İkinci sezonun sona ermesiyle birlikte akıllarda biriken sorulara, havada uçuşan teorilere soru - cevap metoduyla birlikte göz atalım.

Önce sezon finaliyle ilgili sorular:

Locke ve Mr.Eko öldü mü?

İnşallah!

Bilgelikten mallığa geçen Locke ve elinde odunla gezen Arap Ekrem'in zorlama zıtlaşmasını seyretmeye tahammülüm kalmadı. Desmond öldüyse üzülürüm ama... Alt yazısını bekleyemeden izliyoruz, herifin iskoç aksanını çözeceğiz diye canımız çıktı ama pek sevdik Desmond'u hanımla beraber!

Jack Ve Kate niye bakıştı, bir planları mı var?

Olsa ne yazar?

Çok afedersiniz neredeyse 50 bölümdür Jack'in bir tane başarılı planını gördünüz mü? Hanzo ki ne hanzo, hatta hanzofoundation! Sebepsiz gerilimlerin ve ani kaypaklıkların adamı!

Kate'i geç...

Fırsat varken ağzımızın tadıyla yiyişemedik, diye bakışmış olabilirler!

Kuş gerçekten "Hurley" dedi mi?

Lost Forumlarında bununla ilgili yorumlar, teoriler gırla gidiyor...

Demiş olsa ne yazar, olmasa ne?

Bizimkiler dizisindeki papağan yıllarca "Babacım!" dedi, "Katil!" dedi... Ne oldu! Bir de zaten kuş bu! Kedi olsa "anane" dese tamam!

Heykelin ayağı neden dört parmaklı?

Güzelim dizinin fıslamasına neden olan uyduruk ayrıntılara ufak bir ilave!

Alvar Hanso'nun heykeliymiş, adada genetik olarak dört parmaklı insanlar yaşıyormuş o yüzden orası seçilmiş, dharma'nın geleceğin insanı olarak tasarımı bir takım ergonomik nedenlerden dolayı 4 parmakmış gibi teoriler üretilecektir...

Parmak sayısı kadar uyduruk bir merak unsurunun diziye ne katmasını bekliyoruz?

Dört parmaklı ayağın sayılarla bir ilgisi olabilir mi?

Muhakkak!

4: Ayaktaki parmak sayısı...
8: İki ayaktaki parmak sayısı
16: Eller ve yaklardaki toplam parmak sayısı
15: Toplam parmak sayısı eksi toplam pipi sayısı...

İkinci sezonun sonunda iyice netleşti her halde! Rakamlar fıss... Bir ara rakamlarla eğlendik: Uçağın sefer sayısı, kasanın şifresi, piyango numaraları, araba plakaları... Sıkıldık! Senaristler de sıkıldı, bitti!

Penelope'nin babası Hanso Foundation'dan mı?

Evet... Bu arada flashback dışında dış dünyada olup biten şeyler izleyebiliriz önümüzdeki sezonda! Desmond' bulmaya falan gelebilir.

Libby ile Desmond'ın karşılaşması sadece bir tesadüf mü?

Evet...

Sayid'in Irak'ta karşılaştığı herifin adada olması da tesadüf! İlk sezonda bu tesadüfler bir yere bağlanacak gibi geliyordu, nasıl bağlanacak acaba diye meraklanıyorduk ama benim artık hüç umudum yok! Flashback'leri biraz daha enteresan yapmak için kullanılan bu numara artık sıkıcı olmaya başladı! Ucunda bir bok olsa bir şey demeyeceğim ama, biliyorum yok!

Hocam sen madem bu kadar gıcık oldun niye izliyorsun diziyi?


Bilmiyorum... Ama üçüncü sezonu çok efendi seyredeceğim, buraya yazıyorum! Torrentlere falan dadanmak yok! Digiturk'te ne varsa o! Öyle teorilerle falan da uğraşmayacağım! Üçüncü sezonda da adamım Henry Gale olacak, bir de ölmediyse Desmond'u alkışlarım! Ayakkabı teki suratlı Jack'le, Tatar Jin'le, Mal Of Faith Locke'la işim olmaz!

Bir de kendi teorimi yazacağım bir ara, ondan sonra bakacağım duruma!

6 yorum:

Yes Master Jedi dedi ki...

Ya hocam eline diline sağlık. Valla içimden ne geçiyosa yazmışsın. Manyak gibi Lost seyrediyoruz. Büyük resme bakınca herşey alakasız günü kurtaran efsaneler olarak kaldı. Valla forumları okuyup diziyi çekiyolar. Ama merak işte izlemeden de alamıyoruz kendimizi. Bu arada cok arkadaş zehirledim Lostçu yaptım. Günah sahibi oldum. Hatta Ankaraya DVDlerle yolladım. Allah affetsin - Ne diyelim...

Not: Jack'e 5,Kate'e 15. Dallamalar.

yerinde bir tespit dedi ki...

Hakkaten de hiç bir televizyon dizisi ,24 müstesna zira onda olayımız farklı, ilk sezondaki ahengi,tempoyu muhafaza edemiyor. Filhakika ilk sezonu itibariyle ,adadaki kaynaşmışlık , hatchin gizemi ,Kate'in endamı ,Sawyer'in mizah anlayışı,Locke'un serin duruşu bizi bizden almış idi. Lakin ikinci sezon harbiden fostur. Ben de torrent falan önden takip ediyordum. Ta ki hobbit eskisi Charlie her vakit olduğu gibi söyleneni yine baseninden anlayıp Aaron'u kaçırarak vaftiz ettiği bölüme kadar. Locke'dan yediği sopa içimle birlikte diziye bakışımı da soğuttu. Seyretmekte israr edenlere söyleyeyim ki yapımcı jj Abrams ABD'nin bir nevi Umur Bugay'ı yada TMC'si muadilidir. Uzatır da uzatır. Misal Jeniffer Garner'ı gebeydi,lohusaydı demedi Alias'da oynattı 58.sezonda vicdansız adam.

Adsız dedi ki...

Mal Of Faith hahaha

Adsız dedi ki...

Dizide simdiye kadar verilen ipuclarini mantikli bir bicimde birbirine baglayacak senarist daha anasindan dogmamistir arkadas. O yuzden bir beklentim kalmadi sonraki sezonlardan. Ha ama gonul ister ki biz yaniliyo olalim.

Ayrica dizide tek adam gibi adam Sawyer'dir. Basta gıcık olduk ama simdi kendisini sever, saygi duyariz. Neden? Okumayi sever, elinden kitap düşmez. Serbest piyasa ekonomisini ozumsemis bir girisimcidir. O kadar kazazede arasinda tek hatun goturen kendisidir. İşkence yapilsa bile gıkını çıkarmayacak kadar delikanlıdır. Super bi insandir. Sawyer sen bizim herseyimizsin!

Adsız dedi ki...

thanks arkadasim, selamini iletecegiz.
dugunumuze bekleriz.

yass dedi ki...

ya ben bıktım wallahı dusunmekten acaba bu bı anlam ıcerıyor mu demekten ya ..ıyıce salak olduk bı duman goruyouz dumanın dedıklerını anlamaya calısıyoruz falan..ben bıktım walla..artık sadece neymıs bu ne olcakmıs dıye ızlıyorum..sayıd olmasa(torcırır) yok ızlenmez..