15.6.08

Ebelerimize Sevgilerle

Birinin ebesine küfretmek ne demek?

Ebemiz, bakkal gibi zaman zaman hizmet aldığımız biri değil mi en nihayetinde? Bakkalınıza küfretseler sinirlenir misiniz? Zannetmiyorum...

Ama insanımız ebe konusunda hassas! İlk anketin sonuçları da bunu gösteriyor zaten. Yeri geldiğinde ne anne ne baba, sadece ebe umrumuzda oluyor. Ebesinin ismini bilen kaç kişi var acaba?

Sonuçlar:

Anneler, annelerimiz %30'la Babaların , babalarımızın, % 12'sini geçiyor. Ama aklımız ebemizde, ebelerimizde... %70'imiz ebeci... (Muazzez Abacı'ya "Abacı" diyen anne babalar ne yapıyorlar acaba bu aralar...)

Yeni araştırmanın da çarpıcı sonuçları olacak gibi... Sayfanın altına bir göz atın!

2 yorum:

Dadaist dedi ki...

Merhaba Ege,
Ben de bu ebe meselesini hep merak ederdim sonra farkettimki egenin eşeği diye tabir ettiğimiz bir ilimizde ki kendisi benim memleketim olur, anneanne ve babannelere "ebem" diye hitap ediliyor, yani ebeye küfretmek ceddine küfretmekle eş anlamlı sayılıyor... :)

Tolga Darcan dedi ki...

Bu "ebe" sözcüğünün "nine" anlamına geldiğini 21 yaşımda, Modern Sabahlarla da tanışmamı sağlayan Ankara yıllarımda öğrenmiştim. Benim için tam anlamıyla bir şoktu. Daha önce böyle bir şey duymamıştım. Bu da kişisel bir anı olarak yerini bulsun bu sayfalarda.