16.6.08

Üçlemeler

Sabah radyoda konuştuk, MFÖ davetiyesi kazanmak için meşhur üçlüler saydı iyi kalpli insanlar. Aklımda kalanlar:

Modern folk Üçlüsü (MFÜ dendiğini biliyor muydunuz?)
Atos - Portos - Aramis
CTRL - ALT - DEL
İnsan - Hayvan - Bitki (12 yaşında çocuk söyledi bunu)
İsim - Şehir -Hayvan

falan fıstık...

İhmal Edilenler:

Örs - Çekiç -Üzengi denmedi mesela... Yavan bir üçlü olduğu anlaşıldı herhalde... Çekiç tamam , hadi örsü de anladık peki üzengi ne? Sözlükten baktım:

ÜZENGİ:Eyerin iki yanında asılı bulunan ve hayvana binildiğinde ayakların basılmasına yarayan, altı düz demir halka (Anladığım kadarıyla at pedalı)

Tam anlamıyla üçlü: Ot - Rızla - Zıvana üçlemesi narkotik nedenlerle söylenmedi büyük ihtimalle.

"İki yumurta bir sucuk" üçlemesinin söylenmemesi de Modern Sabahlar'ın aile programı olmasıyla ilgili bir durum.

Bu arada sabah sırf kafiyeden yola çıkarak "At-Avrat" ikilisini tamamlayanın "Silah" değil "Pusat" olması gerektiğini söylemiştim. Yaptığım araştırmalar sonucunda (araştırma dediğim de google ha...) sözün orjinalinin "At - Avrat - Pusat" olduğu kesinlik kazandı. Bu arada "At - Avrat - Pusat" tamam da ne yani? Sözün geri kalanını bilen kaç kişi var? Türk erkeği için en önemli üç şey diyerek işin içinden sıyrılmaya kalmayın,düşününce daha önemli şeyler de var. Sözün tamamı şöyle : "At, avrat, pusat emanet verilmez."

"At - Avrat - Kamera" da İtalyan erkeğinin üçlüsü... (konuyla ilgili hoş bir fotoğraf bulayım derken içim kalktı akşam akşam...)

2 yorum:

Marchioly dedi ki...

nişan-nikah-düğün vardı mesala ki şu sıralarda (2 Ağustos deadline'ıyla) üçlünün son ikilisini gerçekleştime aşamasında çırpınmaktayım.

gez-göz-arpacık'ın söylenmemiş olması ise modern sabahlar dinleyicilerinin 25 m atışlarında pek de başarılı olmayan bir kitleden oluştuğunu ortaya çıkardı bence.

mi-fa-sol denmemiş olması dinleyici akrodunun sıcaklar nedeniyle bozulduğunun, kola-şalgam-ayran denmemesi sahillerde gezme döneminin açılmasıyla herkeslerin rejimde olduğunun, zenci-yahudi-arap denmemesi çeşitliliğin artık kutsandığının, cher ve sony denmemesi ise herkesin üçlemeyle neyin kastedildiğini anlayabildiğini açık kanıtlarıydı.

Güzel programdı.

mısır dedi ki...

kulağa gez-göz-arpacık daha güzel gelse de anlamsal bütünlüğü sağlamak için: göz-gez-arpacık (yamulmuyosam)