17.6.08

MFÖ Tribute (Hayali Albüm Eleştirisi)

Başlamadan önce: Geç kalındı, ayıptır.

İnsanın bir şeyi kulağında canlandırması diye bir şey var mı bilmiyorum, ama yazarken yaptığım şeyi okurken yaparsanız albümü bedavadan dinlemiş olacaksınız.

Ele Güne Karşı - Kibariye :Doksanların başında TRT'de yMüzikli Hatıralar diye bir talkşov'u vardı mfö'nün. Kibariye'nin konuk olduğu hafta sadece gitarlarla akustik çalıp söylemişlerdi, mest etmişti. Albümün açılış şarkısı!

Yalnızlık Ömür Boyu - Teoman: Kirli gitarlar eşliğinde bağıran Teoman, daha ne ister bir insan!

Gözyaşlarımızı Bitti mi Sandın - Aylin Aslım: Tatlı elektronik sesler, duru vokal, ritim yok...! Vitaminler, moraller...

MVAB - Yaşar : Yaşar'ın söylediği her şarkıyı kendi şarkısı haline getirme eğilimi var. "İşte Öyle Bir Şey"i dinledikten sonra "Bizi yıllarca Erol Evgin'le kandırmışlar..." diyeni duydum. "Üzdün yeter..." diye bağırdığını düşünün, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Albümün ikinci iyi şarkısı. Fakat!!! Birincisi aşağıda...

Güllerin İçinden - Duman: Ne olacaktı ya! (Cılız da olsa bir kaç itiraz yükselebilir... "AAaaa...Aaaa....A...." diyorum!)

İçinden Deli Desen De - Mor ve Ötesi: Güllerin İçinden nasıl bir saflık gerektiriyorsa bu şarkı da öyle bir artistlik gerektiriyor, hakkını veriyorlar. (Bu arada şarkının orjinalini merak edenlere kötü haber: Ne piyasada, ne nette var. Bir kaç rapidshare linki buldum, gelgelelim fantuş olmuşlar.) (Yorumlara bakınız, göbek atınız)

Bu Sabah Yağmur Var İstanbul'da - Nilüfer: Sabah akşam yağmur ve asap (asapmaj) bozukluğu...

Nerdeyiz - Tarkan: Yandım'ı güzel söyleyen adam bunu da güzel söyleyecek elbette...

Buselik Makamına - Şebnem Ferah: "Aşk için söylenen her söze kandım..." diye yükselen yeri can yakıyor. Çok hastası değilim aslında Şebnem Ferah'ın ama bu şarkıyı şahane söylemiş!

Sanatçının Öyküsü – Mirkelam: Maksadını aşan bir hüzün yüklüyor şarkıya Mirkelam’ın sesi… “Niyet Neydi Akıbet Ne Oldu” da yakışırmış aslında, kısmet…

Peki Peki Anladık - Göksel: Kulağımda çok güzel canlanıyor... Göksel'e de eğlenceli şarkılar daha çok yakışıyor sanki!

Diday Diday Day – Ege Kayacan:Ne kadar az mutlu aşk şarkısı var dünyada! Bu şarkı onların en güzeli... Hep yanımda ol ki sen/ Sevgimiz kolay olsun... Bu kadar net! Aşkın kolay olmasını hor görenler var bu dünyada! "İlk inanan sen ol bana!"nın ne demek olduğunu anlayamayacaklar, yazık! Gerek Mazhar gerek Fuat gerekse Özkan'dan çok özür dileyerek yazıyorum, bu şarkıyı benden daha iyi söyleyen biri yok!


Böyle bitiyor albüm, baştan dinleyin isterseniz... Bu arada kafama bir şey takıldı, onu düşünmekten kulağımda canlandıramıyorum şarkıları. Gerçekten zengin
(ama hakikaten yani, bok gibi zengin) insanlar karışık kaset yerine bu tip albümler yaptırıyor olabilirler mi arabada dinlemek için? Ve ne tip arabalarda dinliyorlardır bu şarkıları?

2 yorum:

lgb dedi ki...

http://rapidshare.com/files/123239128/04-ae___inden_Deli_Desende.mp3


http://www.mp3hanesi.com/showthread.php?p=3450626,

ilk link kendi emeğim

ege dedi ki...

bu şık hareketin devamını bekliyoruz , yolunuzdan dönmeyiniz.