6.11.08

Bir takım şık hareketler

Divx dünyasının altyazarlarından bahsetmiştim daha önce… Seyir zevkine neler katılabildiğini göstermek adına MonaRıza&NAzo 82'nin son çalışmalarının yanındaki notları yapıştırıyorum aşağıya:


 


 

"Sonda çalan parça: Regina Spektor - Better.


 

Dinlemek isteyenler için: http://www.youtube.com/watch?v=JGBNFEjPl38


 

-----------------------------


 

Robin'in babası rolünde gördüğümüz Eric Braeden, çoğumuzun Yalan Rüzgârı'ndan (The Young and the Restless) tanıdığı Victor Newman'ın ta kendisidir. Hâlâ ortalığı kasıp kavuracak kadar yakışıklı olmasının yanında, hareketleri size de George Costanza'nın (Seinfeld) babası Frank Costanza'yı hatırlattı mı merak ediyoruz.


 

http://www.imdb.com/name/nm0000967/



 

http://i34.tinypic.com/2q18bbq.jpg

http://i33.tinypic.com/302w8bb.jpg

http://i35.tinypic.com/6ztwdf.png


 

-----------------------------


 

Kool and The Gang: Kool & The Gang, üç neslin müzik yapısını etkileyen, dünya çapında 70 milyondan fazla albüm satmış olan bir topluluk...


 

"Celebration," "Cherish," "Jungle Boogie," "Summer Madness" ve "Open Sesame" gibi şarkıları iki Grammy, yedi American Music ödülü, 25 Top Ten R&B hit, dokuz Top Ten Pop hit, ve 31 Gold ve Platinium albüm kazandı. Kool & The Gang 30 yılı aşkın bir süre performans gösterdi ve tarihteki en uzun süreli R&B topluluğu oldu. Uzun süren kariyer başarılarının sebebi ise müzikal evrimdir.


 

Devamı için: http://www.garaj.org/haber/19001/kool-and-the-gang-istanbul-arena-maslak-istanbul


 

http://i37.tinypic.com/16kz52w.jpg


 

-----------------------------


 

Popping and Locking: Bunu ''hip hop dansı'' olarak genel çevirdik ama merak eden arkadaşlarımız için bilgi verelim;


 

Hip hop dansları genelde "eski ekol" ve "yeni ekol" olarak iki ana sınıfa ayrılır. Eski ekol 1980'lerle olgunlaşan breakdans ile kökenleri 70'lere dayanmakla beraber 80'lerde hip hop kültürüne eklemlenmiş popping ve locking danslarını içerir. Yeni ekol ise 1990'ların krumping, harlem shake, chicken noodle soup, jigging, tone wop, freaking and hyphy gibi dansları içerir.


 

Eski ve yeni ekol ayrımlarının temel dayanağı hip hop müziğinin kimyasında meydana gelen değişimlerdir. Eski ekol danslar özellikle funk müzik gibi 70'lerin hızlı ve enerjik müziklerine uygun olarak icra edilen danslar olup, yer merkezli figürlerin bolca kullanıldığı danslardır (Popping ve locking danslarında yer hareketleri kullanılmadığı halde tarihsel olarak breakdans ile aynı zamanda ortaya çıktıklarından eski ekol içinde yer alırlar.) 90'larla beraber müziğin ağırlaşması ile yer merkezli figürler yerini dikey pozisyonda yapılan figürlere bırakır.


 

Devamı için: http://www.bgst.org/dans/arastirma/hiphopdans.html


 

Hoşumuza giden bir video: http://www.youtube.com/watch?v=BtBm-XxcBBw


 

-----------------------------


 

Stand by Me (Benimle Kal): İzlemeyenlerin çok şey kaçırdığı, 1986 yapımı mükemmel bir film.


 

Konusu: Film Gordie (Dreyfus) adlı karakterin anlattığı bir anıdır. 1959'da geçen öykü, Küçük Gordie (Wheaton) öyküler anlatan sessiz bir çocuktur. Abisinin (Cusack) ölümünden sonra babası tarafından görmezden gelinmiştir. 3 yakın arkadaşının da problemleri vardır. En iyi arkadaşı Chris Chambers (Phoenix) suçlu ve alkolik ailesinden dolayı hor görülen bir çocuktur. Teddy (Feldman) babası tarafından kulağı yakılmış bir çocuktur ve duygusal anlamda kendini kontrol edemez. Vern (O'Connell) ise grubun şişman ve korkağıdır. Vern, bir ceset görüldüğünden bahseder ve dört çocukken bir ölü vücut görmek için bir maceraya çıkarlar.


 

http://www.imdb.com/title/tt0092005/

http://i36.tinypic.com/vrbzud.jpg


 

-----------------------------


 

MONA RIZA® & nazo82

Kasım 08"

Hiç yorum yok: