28.7.08

Pembe Sadece Bir Renk Değildir

Erkekliğin göstergesi nedir? Kaslı kollar, kıllı bacaklar mı? Kıllı bacakların kadınlarda da olduğunu biliyoruz… Tepsi tepsi karın baklavaları mı? Filmlerde falan belki, ama günlük hayatta iki temel fiziksel gösterge vardır: Pipi ve Göbek! Pipisiz de erkek olabilinirken, göbeksiz erkek olmak zordur…


ablam bir bakar mısın, pipi var mı orada?

Bu gerçeğe rağmen bütün erkekler göbeklerinden kurtulmaya çalışıyorlar… ‘Bu aralar acayip göbek yaptım, nasıl eriteceğiz bilmiyorum vallaha…’ diye birbirlerine gösteriyorlar. Göbek bir noktadan sonra büyük bir sıkıntı kaynağı…

Pipi öyle değil ama! Bir kere kimse ‘Bu aralar pipim acayip büyüdü…’ deyip arkadaşlarına göstermez. (Aslında gösterir… Yani öyle bir durum olsa bayıla bayıla gösterir. Ama maalesef pipi büyümesi diye bir şey yok! Enlarge – menlarge hep yalan). Pipiden kurtulmak için uğraşan da olmaz, mesleki zorunluluk dışında tabii (fuhuş, seyyar transseksüellik ve tasarımcılık gibi…)

“Erkeğe hafif göbek yakışıyor!” düşüncesi, “Önemli olan dış güzellik değil, iç güzellik…” düşüncesi ya da Ferhat Göçer gibi yaygın yanlışlıklardandır. Yakıştığı falan yok, ama kabulleniyoruz… Bir yere kadar! İki temel değerlendirmeyi aklımızda tuttuğumuz sürece sorunu (göbek) fazla büyümeden kontrol altında tutabiliyoruz:

1) Tepeden baktığında göbek yüzünden “pipini” göremiyorsan, başkası da göremez… o tarafa pek bakmaz!

2) Göbek yüzünden “ayaklarını” göremiyorsan, büyük ihtimalle bir açlık krizinde pipini yemişsindir.

Diet ürünler neden hep pembe?

Göbekten kurtulmaya çalışırken onun erkekliğin bir parçası olduğu hatırlatılıyor insana… “Makas değiştiriyorsun, farkında mısın?” deniyor aslında!

O yüzden diet ürünler hep pembe!

Tamam, bence de diet ürünlerin paketleri, normal insan ürünlerinin paketlerinden farklı olmalı… Ama neden pembe? Tatsız-tuzsuz olmalarının altını kalın kalın çizecek “gri” seçilebilirdi. Göbek eritmeye çalışan erkeklerin migros kasalarında pembe pembe paketleri kasiyerin önüne yığarken sıkıntı yaşamaları önlenebilirdi böylece… “Ooo, gri paket… Liflerle zenginleştirilmiş keçi boku! Ama bu erkekliğime halel getirir mi acaba? Yok ya, öyle olsa pembe olurdu… Alayım ben bunu…” dememizin önüne geçmeye çalıştılar, iyi niyetle… Bir de kötü niyetliler var!

Simsiyah kutuda Coca-cola zero… Neyin sıfırlandığını düşünmeyelim diye uğraşıyorlar. Kaslı kaslı adamlara light cola içirerek kandıramadılar çünkü!

Değerli hemcinslerim, (Cinsiyetçi Hareket Partisi olsa, genelbaşkan böyle başlardı konuşmasına…)

Göbeğinizin mucizevi bir şekilde bir seferde ortadan kaybolması (yağ-lüpletme) dışında bütün metodlar ruhunuzu örseleyecektir… Diyet dedikleri şeyin, neyin diyeti olduğu bellidir! “Bir haftada göbeğinizden kurtulun!” gibi bir başlık sizi sevindiriyorsa, bilin ki o haftanın sonunda ve sonrasında sizi sevindirecek şeyler hep fallik özellikler taşıyacaktır! Bir daha hiçbir şey aynı olmayacaktır. O göbek tekrar büyüse bile, pipiyle arasındaki bağ (göbek bağı) bir kez koptuktan sonra bir daha kurulamayacak; dolayısıyla erkek olmak mümkün olmayacaktır. Göbekli ve Pipili bir varlık olarak “Hadi… Hadi… Hadiiii…” diye yılan dansı yapmak isteyenlere sözüm yok tabii!


Elalem ne derse desin...

Hiç yorum yok: