18.11.08

Kendini Ne Zannediyosun?

Herkes kendini bir bok sanıyor!

Yaptıklarımız, yapacaklarımız ve yapabileceklerimiz hakkında atıp tutmamızdan bahsetmiyorum. Tipimiz söz konusuyken de uçuyoruz.

Örneğin ben…

Brad Pitt ve George Clooney'nin mükemmel bir karışımıyım… Saçımı uzatınca Doors'taki Val Kilmer'ı da andırıyorum. Düşünceli Halim Edip Cansever'e yakın… Bunun yanında sakallı halim Oğuz Atay'ı andırırken, gözlüklü halim Eric Clapton'a benziyor. Çıplak vücudumun Johnny Depp'in aynısı olduğunu sadece ben söylemiyorum, yeterince ısrar (tehdit)edersem herkes kabul eder. Ses zaten Mazhar Alanson… Hal ve tavır olarak da Axl Rose/Slash çizgisinin David Bowie'yle cilalanmış bir temsilcisi olduğumu söyleyebilirim.

Bazen aynada çıplak vücudumu izlerken, birbirinden bu kadar uzak özelliklerin nasıl olup da bir bedende buluştuğuna şaşırıyorum… Tek açıklama: Mucize…

Ama işte, gerçekleri çarpıtmaya çalışanlar çıkıyor:

Ekşi Sözlük'te beni Rowan Atkinson'a , hem de "çok pis", benzeten frank n furter bu mucizeye inanmıyor. Her ne kadar iyi niyetle Rowan Atkinson'un başarılı kariyerinden bahsederek gönlümü almaya çalışsa da tipimi Mr. Bean'e benzetmiş. Bunu nasıl duydu bilmiyorum… Daha önce de birbirileriyle alakası olmayan birkaç kişinin beni Mr. Bean'e benzetmesine şahit olmuş biri olarak, aklıma gelen tek mantıklı açıklama birinin bu düşünceyi insanlara zorla kabul ettirmesi…

Zamanında beni Emel-Erdal'ın Erdal'ına da benzetmeye çalıştılar, işi Emel'e benzetmeye kadar vardıran oldu. Ama o gün bu saldırılara nasıl Jack Bauer gibi direndiysem (ağzımı büzdüğümde andırırım) bugün de Mr. Bean saldırılarına da aynı şekilde direneceğim. (Az önce ayna karşısında ağzımı büzerken abarttığımda Tamer Karadağlı'ya benzediğimi fark ettim. Biraz da ha büzünce bir organımıza benziyor.)

Bütün bunları düşünmeme neden olan şey de Onur Demirsoy'un karikatürü:

Çok rica ediyorum söyleyin, bunun nesi Brat Pitt'e benziyor? Johnny Depp görse "Aaa, aynı ben!" der mi?

Olmuyor...

3 yorum:

partenopel dedi ki...

pardon ama bu karikatür sadece depp veya pitt'e değil sana da benzemiyor ki!

*yapay bir 'klas' katmamak için hususen siz demedim :)

chanbong dedi ki...

Ege Bey birkac sene evvel kartpostal satan bir dukkanda Rowan Atkinson'in cok guzel bir fotografinin oldugu bir kartpostal satin almistim ki o gun bugundur duvarimda durur, her baktigimda adam hakkinda dusuncelere dalarim. (romantize ettim mi, sanki biraz, ama hakkaten etkileyici!)
Scanleyip size bir sekilde gondermek isterim, benzetildiginiz adam o kadar da, eoo, sebek degil, gorun diye. Bence o fotografi gordukten sonra fikirleriniz degisecektir.
Sevgiler,

Nadir Firat dedi ki...

benzetmek gibi olmasin. Ege acaba Quantum of Solace daki kotu karekterin peruklu kuzeni "Elvis"e benzio olmasin biraz.

kendisinin gercek adi " Anatole Taubman" mis.