8.11.08

Yaşar|Dem

Müzisyenlerin zaman içinde dinleyicilerine borçlanması durumu var. Bunun farkına varıp ödeyenler, yerlerini sağlamlaştırıyorlar. Düne kadar Yaşar'ın da birikmiş bir borcu vardı, "Dem"le hesap kapatıldı. İlk üç albümün en iyileri akustik olarak kaydedilmiş. Hem ticari hem de sanatsal olarak en doğru hareket! (Darısı Mazhar- Fuat- Özkan'ın başına!)

Yaşar müzisyen olarak olgunlaşmış… Coşkularını kontrol altına almayı başarmış. Sesini yükselmeden, mırıl mırıl söylüyor şarkılarını. Sonra birden, "zamanıdır" dediğiniz anda patlıyor… O yüzden koptuğu/kopardığı yerlerin etkisi daha yüksek. Galiba alkol de alınmamış kayıtlar sırasında, yoksa bu kadar dizginleyemez insan kendini, bu şarkıları söylerken.

Arabada dinlerken "Keşke trafik biraz daha sıkışık olsa!" dedirten bir albüm yapmış yaşar. Kayıtlar, düzenlemeler harika…

Sonbahara damgasını vuracak albüm Oasis|Dig Out Your Soul olacak derken,Dem dengeleri altüst etti!

2 yorum:

emelo dedi ki...

Ben de bayildim Dem'e.. Sana aynen katiliyorum, araba kullanasi geliyor insanin.

piper dedi ki...

ege bey, yazınızla alakasız olacak ama size ulaşmak için en kolay yol olarak bunu bulabildim. kaç yıldır modern sabahlar dinliyorum, trt fmde yaptığınız programdan daha yeni haberdar oluyorum. baya da eski bir programmış araştırdığıma göre. modern sabahlar ekibini düzgün takip edemiyoruz, habire bir yerlerde bir şeylar yapıyorsunuz. hepsini toplayıp bir açıklasanız, dizi, program, radyo yanını artık nerde ne yapıyorsanız, biz de bir rahat etsek.