14.10.08

Heroes Erken Final

Heroes'un son bölümünü izlerken ekrandan çok birbirimize baktık Bürge'yle, ne bu şimdi diye! Bir dünyanın sonu kaç kere gelebilir? Hikaye falan da kalmamış, bir takım olaylar sıralanıyor arka arkaya...

Lost etkisi bu! Zamanın eğilip büküldüğü hikayeler... Bir hikayesnin sonunu gösterip, nasıl o hale geldiğini izletmek... Ama formül her durumda işe yaramıyor! Herkesin giderek sevimsizleştiği bir dizide, şaşkın Hiro da iyice maymuna dönmüş durumda.

Kara Şimşek seyrederim daha iyi... En azından olayı belli!

Son bölümde bir de herkesin süper özellikler kazanmasını kıyamet senaryosu olarak göstermişler... Üstüne düşünülmesi gereken bir yaklaşım. Dizide bir karakterin çıkıp bu özelliklerin sadece bir grup insanın değil, tüm insanlığın hakkı olduğunu söylemesi izlememi sağlayabilirdi. "Bu güçler kötü ellerde çok tehlikeli olur!" yüzeyselliğinin ötesine geçememişler... İyi eller ve kötü ellerin her zaman aynı güçte olduğu hep es geçilir böyle hikayelerde. Düşük dozlu faşizm, fazla itirazla karşılaşmaz. "Güç sadece onu hak edenlerde olmalıdır!" fikri makul gelir, kimin hak ettiği tartışılmaz.

Taytsız kahramanların maceraları harika bir fikirdi... Suratlarına benzettiler!Dördinci bölümü indirsem mi diye düşünüyorum şimdi!

Hiç yorum yok: