2.10.08

ilave: Günlük Hayatta Faşizm

Konu hakkındaki düşüncelerim değişmedi, endişelerim artıyor...

Konuya tekrar dönmeme neden olan yazıları da koyayım. Okumuş bir adam oarak zor buldum, merak edip kumak isteyenler yorulmasın.

Bunlar "internetime dokunma" başlığı altındakiler

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=901268&CategoryID=77

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=901396&Date=02.10.2008&CategoryID=77


Bu da dizilerle ilgili olanı:

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=901149&CategoryID=79

1 yorum:

Öz dedi ki...

Kadınların kendi başlarına hareket etmelerine karşı olan bir zihniyet kesinlikle kendini geliştiremeyen ve kadını elinden kaçıracağını düşünen bir zihniyettir. Korkaklığın cezasını başka bir cinsiyet ödeyemez. Erkekler kadınları kıskanır ve erkek egemen toplumda buna çare kadını kısıtlamaktır çünkü bu toplumlarda erkeğin buna gücü yeter. Erkeğin kadını kıskanmasının sebebi ise erkeğin sandığı kadar niteliğinin ve gücünün olmamasıdır.
Terapide de uygulandığı gibi, bir davranışın üzerindeki baskı irdelenerek kaldırıldığında, aşırı serbestlik ve uçta davranışlar gözlenir fakat zamanla kişi bu davranışlarını kontrollü bir şekilde dengelemeyi öğrenir. Erkek egemen bir yapıdan kadın ve erkeğin eşit olduğu bir yapıya geçiş ancak bu tarz bilimsel ve mantığa uygun yollarla sağlanır. Kadınların özgürlüğünü ve zaten hakları olan eşitliklerini sağlamak erkeklerin sorumluluğundadır ve bu sorumluluk ağır bir sorumluluktur. Gerçekleştirilmesi mecburidir.
Bir erkek olarak hiçbir şekilde kadınların önümde ikinci planda olmalarını kabul etmiyorum. Bu dünyada hep birlikte varız ve ona göre davranmalıyız.